ΚΟΡΩΝΟ ΙΟΣ : Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα σε όλη τη χώρα από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί

by Makedonia Press
1189 views

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ μέχρι και τις 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα, θα ισχύει από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, Νίκο Χαρδαλιά ο νέος αυτός περιορισμός κρίθηκε απαραίτητος καθώς διαπιστώθηκαν περιττές μετακινήσεις, κυρίως προς οικίες πολιτών.

Από το παραπάνω περιοριστικό μέτρο εξαιρούνται οι μετακινήσεις που αφορούν στην εργασία, λόγους υγείας αλλά και βόλτες με κατοικίδιο που θα πρέπει να γίνονται αυστηρά σε κοντινή απόσταση. Βέβαια, και σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχίζει να είναι υποχρεωτική η αποστολή sms στο 13033 ή η έντυπη βεβαίωση εργοδότη για την μετακίνηση των εργαζομένων.

Αναφορικά με την ατομική άθληση ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι το μέτρο δεν αφορά τις προπονήσεις στο πλαίσια σωματίων. Αφορά μόνο σε προσωπική άσκηση, έως 3 άτομα, ενώ το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Για την τηλεργασία, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι κάθε οργανισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργεί μόνο με το απαραίτητο προσωπικό και θα ενημερώνει για το ποιοι έχουν μπει σε καθεστώς τηλεργασίας.

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: