ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας

by Makedonia Press
1493 views

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας

Για το σοβαρό ζήτημα που προέκυψε με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τον κορωνοϊό και τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, σημειώνω τα παρακάτω:

Πρώτον, είναι λάθος και σοβαρή παράλειψη του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βαϊνά, ότι δεν συγκρότησαν και δεν συγκάλεσαν μέχρι σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου το οποίο έχει τις αρμοδιότητες από το νόμο να χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις και να παίρνει τα όποια μέτρα. Εάν το είχαν κάνει, δεν θα μπορούσε να τους καταλογίσει κανείς τίποτε.

Γιατί δεν το έκαναν;

Το πιθανότερο λόγω άγνοιας. Όταν όμως διοικείς ένα Δήμο, η άγνοια δεν συγχωρείται. Ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για την υγεία των δημοτών.

Δεύτερο, η δέσμευση του Δημάρχου ότι θα διευρύνει την Οικονομική Επιτροπή και θα την μετατρέψει επιπλέον και σε «Επιτροπή Διαχείρισης της κρίσης», είναι ένας επιεικώς κάκιστος χειρισμός, ο οποίος μπορεί σε οριακές καταστάσεις να γίνει και επικίνδυνος. Σε ποιον πλανήτη τα ανακάλυψε αυτά ο Δήμαρχος;

Τι σχέση έχουν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με την αντιμετώπιση κρίσεων τύπου πανδημίας; Είναι ένδειξη σοβαρής λειτουργίας της Διοίκησης του αυτό;

Τρίτον, η αντίδραση της Αντιπολίτευσης να απέχει από τα Συμβούλια είναι ευκαιριακή και λανθασμένη. Οι οποιεσδήποτε πολιτικές διαφορές πρέπει να αναδεικνύονται στο χώρο του Συμβουλίου.

Οι δημότες με την ψήφο τους τοποθέτησαν τους εκλεκτούς τους σε αυτά τα πόστα για να τους εκπροσωπούν και να διεκδικούν με τη συμμετοχή τους και όχι με την αποχή τους.

Όσον αφορά κάποια σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την επιστολή του Δημάρχου προς τους Συμβούλους, καταγράφω τα παρακάτω :

Α. Στην επιστολή του για τη στάση που τήρησαν οι Παρατάξεις, ο Δήμαρχος αναφέρει: «ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων». Τι προσέξατε; Οι επικεφαλείς και όχι οι Σύμβουλοι. Άρα το «τσιμπολόγημα» που σας έλεγα δουλεύεται και είναι καθ’ οδόν.

Β. Στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος σημειώνει απευθυνόμενος στον κ. Σαραφίδη: «πριν μια εβδομάδα, σας έγινε ενημέρωση κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής, ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ». Αναρωτιόμαστε, πότε άραγε ανέπτυξε τόσο στενές σχέσεις με τον κ. Σαραφίδη ο Δήμαρχος για να του κάνει και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ενημέρωση, και μάλιστα κατ’ εξαίρεση από τους άλλους αρχηγούς;

Τους συνδέει πλέον κάτι ξεχωριστό για να συναντιούνται οι δυο τους σε ιδιαίτερες συναντήσεις;

Γ. Τελευταίο αλλά χαρακτηριστικό  το οποίο και σημειώνω, είναι η απάντηση που δίνει ο Δήμαρχος στο αίτημα των Παρατάξεων για τις κοινωνικές ελαφρύνσεις. Αναφέρει ότι «μπορεί να ληφθούν οποτεδήποτε, και ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει εισήγηση από τη Δημοτική αρχή για απαλλαγή δημοτικών Τελών στους πληγέντες» .

Από εδώ πλέον φαίνεται καθαρά ότι έχουμε ένα Δήμαρχο απολογούμενο, ο οποίος κατανοεί ότι χάνει το πολιτικό παιχνίδι και στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Αναγκάζεται να παραδεχθεί το κενό στη λήψη ουσιαστικών μέτρων και υπόσχεται να το καλύψει αργότερα. Όμως αυτό το κενό, δυστυχώς για το Δήμαρχο, πρόλαβε και το ανέδειξε στην κοινωνία σύσσωμη η Αντιπολίτευση.

Εν κατακλείδι από τις αντιδράσεις του Δημάρχου φαίνεται η έλλειψη των πολιτικών αντανακλαστικών του και η ανεπάρκεια της πολιτικής τακτικής του. Γεγονός που συμβαίνει ευρύτερα σε όλη τη διοικούσα Παράταξη. Γιατί άραγε; Θα το αναλύσουμε διεξοδικά σε άλλο σημείωμα.

Τα ξαναλέμε προσεχώς, όπου θα ρίξουμε μια πολιτική ματιά στην Παράταξη του κ Κ. Σαραφίδη.

Δημότης – online     

https://www.vimathess-news.gr

 

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: