Πολιτική : Αποκαλύψεις της Ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis

by Makedonia Press
1426 views

Όσο και αν η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστησε μια σκευωρία με μοναδικό στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων, ολόκληρος ο κόσμος βοούσε για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis. 

Το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε η ιταλόφωνη κρατική τηλεόραση της Ελβετίας (RSI), παρουσιάζει για πρώτη φορά τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες ενώ σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές δημοσιογράφοι, Μαρία Ροζέλι και Μάρκο Ταλιαμπούε, βρέθηκαν στα άδυτα της Novartis παρουσιάζοντας στο κοινό ένα 80λεπτο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτοντας τη δράση της εταιρείας, διεθνώς αλλά κυρίως στην Ελλάδα που είχε επιλεγεί ως χώρα αναφοράς για τις τιμές των φαρμάκων της παγκοσμίως.

Μιας εταιρείας που κατάφερε να θησαυρίζει ακόμα και μέσα στην κρίση, ακόμα και όταν το αστρονομικό ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης αναγκαστικά μειώθηκε στα μνημόνια, ακόμα και όταν τα ακριβά συνέδρια και οι διαφημιστικές δαπάνες χρέωναν όλο και περισσότερο το αδύναμο δημόσιο ταμείο και τους ασθενείς.

Στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «επιβεβαιώνει το φιάσκο της ΝΔ» και ρωτώντας σκωπτικά εάν «μετά το FBI ο ΣΥΡΙΖΑ ενέπλεξε και τη δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας στη «σκευωρία» Novartis;».

Οι αποκαλύψεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης, αναφέρει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί:”Είμαστε οι πρώτοι που ξέρουμε τι θα συμβεί στο υπουργείο Υγείας. Τα ίδια άτομα που παίρνουν τις αποφάσεις μας πληροφορούν, πριν τις πάρουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τους επηρεάσουμε εκ των προτέρων” λέει ο κ. Φρουζής σε βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του FBI, όπως αποκαλύπτει το ελβετικό ντοκιμαντέρ.

”Η Novartis δεν είναι μόνο ο καλύτερος χώρος για να εργαστείς, αλλά και ο καλύτερος συνεργάτης αν είσαι ένας ασθενής, ένας γιατρός ή ένα μέλος της κυβέρνησης” ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Arnout Ploos Van Amstel σε άλλο βίντεο που συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του FBI.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου, στην ανακοίνωσή του κλείνει αναφέροντας: «Δεν ξέρουμε εάν μετά το FBI ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει χάσει ”πάσα ιδέα” και για την ελβετική δημόσια τηλεόραση ή εάν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εμπλέξει και αυτούς στη δήθεν σκευωρία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ η μισή υφήλιος ασχολείται με το σκάνδαλο χρηματισμού γιατρών και κυβερνητικών αξιωματούχων για τα υπερκέρδη της Novartis σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλισμένων, η ΝΔ συνεχίζει να μιλά για σκευωρία και να στήνει προανακριτικές παρωδίες».

https://www.efsyn.gr

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: