Άρθρα – Σχόλια – Απόψεις : ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

by Makedonia Press
1133 views

Η συμμετοχή ως απάντηση στην οπισθοδρόμηση

ΤΟΥ : ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΡΤΑΜΠΟΥΚΑ 

Τον τελευταίο καιρό η χώρα διανύει μια εκ νέου προεκλογική περίοδο. Αρκετά σύντομη αυτήν την φορά καθώς τα περιθώρια δεν είναι και πολλά. Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές.

 


Για άλλη μία φορά θα έχουμε πρόωρες εκλογές, κάτι το οποίο κάποια στιγμή στο μέλλον πρέπει ως νοοτροπία να αποτάξουμε από πάνω μας. Μια χώρα, για να διοικηθεί χρειάζεται σταθερότητα, μια οικονομία για να ευημερήσει χρειάζεται σοβαρότητα αλλά και σταθερότητα. Ειδικότερα η πληγωμένη Ελλάδα πρέπει να μπει ξανά στον ίσιο δρόμο, αλλά αυτήν την φορά χωρίς τα λάθη του παρελθόντος καθώς δεν υπάρχει η ευχέρεια για πισωγυρίσματα.


Τα παραπάνω ζητήματα θα έπρεπε να αφορούν τους ανθρώπους της γενιάς μου, καθώς τα πεπραγμένα των επόμενων ετών θα έχουν αντίκτυπο στην υπόλοιπη ζωή μας. Είτε θα θεμελιωθούν στέρεες βάσεις για να μείνουμε στην πατρίδα μας για να δημιουργήσουμε και να δούμε επιτέλους την αλλαγή που αποζητούμε, είτε θα παραμείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει όλοι εμείς την Κυριακή εκείνη να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ψηφίσουμε αναλόγως. Η αποχή δεν είναι λύση. Ζητώ από όλους να κάτσουν να σκεφτούν, να ψάξουν και εν τέλει να ψηφίσουν αυτόν τον οποίο θα μπορέσει να φέρει την «εθνική ανάταση». 


Ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό μετερίζι προέρχεται ο καθένας, πρέπει η συμμετοχή μας στα κοινά, να είναι τρόπος ζωής. Και με το συμμετοχή στα κοινά δεν εννοώ απόλυτα το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, αλλά επικεντρώνομαι στο δικαίωμα του εκλέγειν. Θεωρώ αδιανόητο να αναιρούμαι μόνοι μας το δικαίωμα αυτό από τον εαυτό μας και να αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς.

Θέλοντας να συνοψίσω και να μην κουράσω, απευθύνω κάλεσμα σε όλους εσάς την Κυριακή 7 Ιουλίου να δώσουμε όλοι μαζί το παρόν στην γιορτή της Δημοκρατίας! Είμαστε η γενέτειρα χώρα της δημοκρατίας, είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.


Με μια ελπίδα βαθιά μέσα μου, πως ίσως η πολιτική αλλαγή που είναι στα εν όψει να αποτελεί επιτέλους έναν φάρο ελπίδας για την Ελλάδα μας!

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: