Διόδια Ωραιοκάστρο : Ασφαλιστικά μέτρα από την Περιφέρεια …

by Makedonia Press
1168 views

Ασφαλιστικά μέτρα θα καταθέσει τις επόμενες μέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να μην ανοίξουν τα διόδια στο ύψος του Ωραιοκάστρου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της Περιφέρειας για το 2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε παράλληλα ότι η Περιφέρεια θα δώσει λύση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο πρόβλημα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως υπογράμμισε, ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και στο οποίο ουδείς φορέας παρενέβαινε. “Ανακοινώνω ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα, βρίσκεται κοντά στο τέλος της και τις επόμενες εβδομάδες, μόλις λάβω το τελικό πόρισμα θα ανακοινώσω δημόσια στους συμπολίτες μας ποιος ή ποιοί είναι αυτοί που ευθύνονται για τη ρύπανση και τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Καμία έκπτωση. Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του γι΄ αυτή την αραράδεκτη κατάσταση στη Δυτική Θεσσαλονίκη” σημείωσε.

Ο περιφερειάρχης κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση με νομοθετική τροποποίηση στο ζήτημα των εξετάσεων των οδηγών, καθώς όπως είπε, εδώ και τέσσερις μήνες, 5000 άνθρωποι “δεν μπορούν να πάρουν άδεια οδήγησης, επειδή οι εργαζόμενοι των περιφερειών σε όλη την Ελλάδα απέχουν από τα καθήκοντα των εξεταστών, γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ολοκληρώσει τις τροποποιήσεις που ζητούν δικαίως οι εργαζόμενοι”.

Εξάλλου ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια προχωρά στην έκδοση νέων προσκλήσεων ύψους 120 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα, την καιτονομία και την έρευνα, με σκοπό τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουρισμού, μεταποίησης, εμπορίου και υπηρεσιών, ερευνητικών κέντρων και συνεργατικών σχηματισμών (clusters) στον τομέα της τεχνολογίας. Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου αξιολογήθηκαν 58 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων, ενώ εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται 43 επενδύσεις.

Στον τομέα των υποδομών επισήμανε ότι υλοποιούνται 700 έργα υποδομής, ενώ εξασφαλίστηκαν επτά εκατομμύρια ευρώ για τη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιφέρειας και δέκα για τις απαλλοτριώσεις στο πλαίσιο της κατασκευής της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την εξασφάλιση 2,5 εκ. ευρώ για έργα στην Αμφίπολη, τις προσπάθειες για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία του film office στην Θεσσαλονίκη και στην ετοιμότητα της περιφέρειας για τη χρηματοδότηση με 10 εκατ. ευρώ της ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

“Εμείς πιστεύουμε στην ένωση δυνάμεων” τόνισε άλλωστε, αναφερόμενος στη στάση της διοίκησης της περιφέρειας ενώ πρόσθεσε: “δεν κοίταξα ποτέ την αντιπολίτευση ως αντίπαλο, ήμασταν συνοδοιπόροι”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: