Μακεδονία Ξακουστή Του Αλεξάνδρου Η Χώρα… !

by Makedonia Press
1503 views

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Του συνεργάτη μας : Γιάννη Μυλωνά

Μακεδονία Ξακουστή Του Αλεξάνδρου Η Χώρα… Εκεί που κρεμούσαν τ’ άρματα, τώρα κρεμούν τα κολοκύθια. 
Τον Δεκέμβρη του 1944, δυόμιση χρόνια μετά την ανακήρυξη από τον Τίτο της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», οι Αμερικανοί είναι τόσο αντίθετοι, που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν το όνομα «Μακεδονία», «Μακεδονική ταυτότητα» και γλώσσα για τα Σκόπια. Σε διπλωματικό έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο τότε Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Ε. Στετίνιους αναφέρει. «Η Αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι αναφορές όπως «μακεδονικό έθνος», «μακεδονική πατρίδα», ή «μακεδονική συνείδηση», συνιστούν απαράδεκτη δημαγωγία και αποτελούν επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδος… Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις προπαγανδιστικές φήμες για μια αυτόνομη Μακεδονία, που προέρχονται κυρίως από την Βουλγαρία και την Γιουγκοσλαβία.» 
Ο Στετίνιους αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, «…αντιτάσσετε σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού ζητήματος εναντίον της Ελλάδος… Ο Ελληνικός λαός αντιτίθεται ομόφωνα στην δημιουργία ενός Μακεδονικού κράτους… Θεωρούμε υπεύθυνη κάθε κυβέρνηση που ενθαρρύνει απειλητικές ή επιθετικές πράξεις «μακεδονικών δυνάμεων» εναντίον της Ελλάδος.» (Δείτε το έγγραφο στο stettinius_dec_1944.pdf ) Δείτε επίσης τα ντοκουμέντα της εποχής στα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Ωστόσο μόλις ο Τίτο ήρθεν σε ρήξη και αποσκίστηκε από την Μόσχα, η Γουάσινγκτον άλλαξε στάση και ζήτησε από τις εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις να κρατήσουν το θέμα της «Μακεδονίας» χαμηλά. Από τότε αρχίζει μια επιθετική προπαγάνδα των σκοπιανών σε όλο τον κόσμο, ενώ οι Ελληνικές κυβερνήσεις υποτάσσονται στις Αμερικανικές απαιτήσεις και σιωπούν. Δηλ. οι σκοπιανοί έπαιζαν μονότερμα, δίχως να έχουν αντίπαλο. Αλώνιζαν, προπαγάνδιζαν και προωθούσαν ανενόχλητοι σε όλο τον πλανήτη τα μύρια ψέματα τους. Είχαν γεμίσει όλες τις βιβλιοθήκες του κόσμου με ψευτοβιβλία και προπαγανδιστικές ψευτοφυλλάδες ενώ η Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια δεν έβγαλε κιχ. Επί πλέον όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις είχαν δώσει εντολή ακόμα και στο στρατό να μην ασχολείται με αυτό το θέμα για να μην δυσαρεστηθεί ο Τίτο και τα ξαναβρεί με την Μόσχα. Γι’ αυτό και μας έλεγαν συνέχεια ότι 140 κράτη αναγνώρισαν τα Σκόπια. 

Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι Αμερικανοί έθεσαν νέα σχέδια. Κύριος στόχος τους ήταν η απόσπαση των Βαλκανίων από την Ρώσικη επιρροή, πράγμα που έκαναν εύκολα, αφού η Ρωσία ήταν σε άθλια κατάσταση και την κυβερνούσαν μεθύστακες που έκαναν πραξικοπήματα οπερέτας. Τώρα ο Αμερικανορωσικός ανταγωνισμός στην Ουκρανία περνάει στα Βαλκάνια και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Αλβανία και στα Σκόπια, όπου το 25 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Αλβανοί και απέναντι τους οι Σλάβοι «Μακεδόνες» που θεωρούν ότι ο Ράμα παίζει παιχνίδια στα Σκόπια. Η Αλβανία ενήργησε ως πιστός υπηρέτης του ΝΑΤΟ, από τότε που η συμμαχία των Αμερικανών υποστήριξε τους Αλβανούς τρομοκράτες στην αποκοπή του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία στην δεκαετία του 1990… Οι Αλβανοί του Κοσσόβου θέλουν θα ενωθούν με τους ομοϊδεάτες τους των Σκοπίων για την μεγάλη Αλβανία στην οποία οι Αμερικανοί ενισχύουν και εκσυγχρονίζουν τις ένοπλες δυνάμεις τους. Έτσι δημιουργείται εκ νέου μια εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια. 

Τα 60 τελευταία χρόνια η Ελλάδα ακολουθώντας την πολιτική του «Yes men», όχι μόνον ήταν απούσα σε όλες τις κοσμογονικές εξελίξεις, αλλά ήταν και στα «τέσσερα», όπως αρέσκεται να λέει πρώην υπουργός. Αποκορύφωμα όλων αυτών των πολιτικών είναι η συμφωνία των Πρεσπών. Με την συμφωνία αυτή παραχωρείται στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων που δημιουργήθηκε το 1942 για πολιτικούς λόγους, το όνομα της Μακεδονίας μας, η γλώσσα, η Ιστορία, ο πολιτισμός μας. Αργότερα με τις ανακατατάξεις στα Βαλκάνια, μπορεί να γίνει ακόμα και διαμελισμός της χώρας, αφού ακολουθούμε μια δειλή πολιτική, ότι δεν διεκδικούμε τίποτα, ενώ όλοι διεκδικούν τα πάντα. Ποιος πίστευε στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας; Κανείς. Η απώλεια του ονόματος και της ιστορίας είναι χειρότερη και από την απώλεια εδάφους, διότι το έδαφος μπορείς να το πάρεις πίσω, το όνομα και την ιστορία όχι. Τελικά την Μακεδονία την «έφαγαν» τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των Αμερικανών και η παγκοσμιοποίηση. 
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους Έλληνες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο την Κυριακή στις 2μμ στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα υιοθετούμε το σύνθημα της αφίσας. «Όσοι ζωντανοί εκεί! Ότι γράφεται με αίμα δεν ξεγράφεται με ψέμα.» Η υπεράσπιση της Μακεδονίας επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Ιδού τι έχουν γράψει κορυφαίοι Έλληνες διανοητές. 
Όμηρος στην Ιλιάδα. «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης.» Ο Πλάτων στον «Κρίτων» την ρήσην του Σωκράτους. «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιώτερον, σεμνότερον και αγιότερον εστί η πατρίς.» 

Σημείωση. Επειδή η συμφωνία θα περάσει, ένα έχω να πω. Αυτός που θαρραλέα επιμένει στον αγώνα του και πέφτει χωρίς να υποχωρήσει στις ιδέες και στα πιστεύω του, αυτός δεν νικιέται, αλλά συντρίβεται από την τύχη. Όμως φορές υπάρχουν θριαμβικές ήττες που αξίζουν πολύ περισσότερο από κάποιες νίκες που ουσιαστικά βλάπτουν την πατρίδα… Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα για τον λαό της και αν χρειαστεί ας πέσουμε, κανένα πρόβλημα… Όμως ας κάνουμε το καθήκον μας πιστοί στους προγόνους μας, στην παρακαταθήκη τους και στην κληρονομιά τους

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: