Διεθνή : Όχι σε πρόσφυγες από τέσσερις χώρες …

by Makedonia Press
1541 views

Η γερμανική κάτω βουλή ενέκρινε πρόταση για την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου από την Τυνησία, το Μαρόκο, την Αλγερία και τη Γεωργία ορίζοντάς τις χώρες αυτές ως ασφαλείς χώρες προέλευσης μεταναστών.

Ωστόσο η κίνηση αυτή, που υποστήριζε επί μακρόν ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στο πλαίσιο της καταστολής της μετανάστευσης έπειτα από μια πολιτική στροφή προς τα δεξιά στη Γερμανία, πρέπει να περάσει και από τη άνω βουλή, όπου οι Πράσινοι, που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, έχουν δηλώσει ότι θα την καταψηφίσουν.

Οι Πράσινοι, που η αντίθεσή τους σε σειρά μέτρων που έχουν σκοπό να καταστήσουν πιο αυστηρή την πολιτική της Γερμανίας για τη χορήγηση ασύλου, δεν στάθηκε εμπόδιο στο να επιτύχουν εκλογικά κέρδη στις περιφερειακές εκλογές, είπαν πως θα μπλοκάρουν το μέτρο όπως είχαν κάνει σε μια παρόμοια ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ πέρυσι.

Η απόφαση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι.

Ο Ζεεχόφερ ηγείται από τότε μιας μερίδας δεξιών πολιτικών που θεωρούν ως αποστολή τους να καθησυχάσουν ορισμένους ψηφοφόρους οι οποίοι φοβούνται ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Η ανακήρυξη της Τυνησίας, του Μαρόκου, της Αλγερίας, και της Γεωργίας ως ασφαλών χωρών θα καθιστά πιο εύκολη την απόρριψη των αιτημάτων ασύλου.

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: