Σιμόπουλος: «Στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ»

by Makedonia Press
1547 views

Ο Στράτος Σιμόπουλος, γνωστό στέλεχος της ΝΔ που κινείται δυναμικά στην Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, μιλάει στην εφημερίδα του MyPortal.gr για τις εθνικές εκλογές, την οικονομία, τη Θεσσαλονίκη και τις υποψηφιότητες για τον κεντρικό δήμο.
Η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εθνικές εκλογές. Ποιες δυνάμεις βλέπετε ως εν δυνάμει συνεργάτες για το σχηματισμό κυβέρνησης;
Συνεχώς ισχυρίζομαι ότι η εκλογική δυναμική είναι καθοριστική για την απάντηση στο ερώτημα που θέτετε. Προφανώς, όμως, η απάντηση δεν μπορεί να περιέχει τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους, όχι μόνο γιατί μαζί τους κινδύνευσε η χώρα να βγει από την ευρωζώνη, αλλά διότι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν την κοινωνία, τα εθνικά θέματα αλλά ακόμη και την οικονομία απέχει κατά πολύ από τη δική μας αντίληψη. Ακόμη και η στροφή που θεωρητικά έκαναν στην οικονομία δεν αποδίδει, διότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις τους. Οι καθυστερήσεις στο Ελληνικό, στα αεροδρόμια, είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Στο μυαλό τους έχουν επιδόματα και όχι θέσεις εργασίας. Ανήκω, επίσης, σ’ εκείνους που συμφωνούν με την άποψη ότι στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία απ’ ό,τι φαίνεται κινείται δυναμικά και αυξάνει την απόστασή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν πάση όμως περιπτώσει, ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, ευρύτερη συνεργασία με πρόσωπα, αλλά και κόμματα.
Η χώρα μπορεί να βγήκε από το Γ΄ Μνημόνιο αλλά παραμένει υπό αυξημένη επιτήρηση. Έχετε εξασφαλίσει τη συμφωνία των εταίρων για μείωση φόρων;
Η χώρα θεωρητικά βγήκε από τα μνημόνια. Τρέχει ήδη το τέταρτο αχρείαστο μνημόνιο με σκληρή επιτήρηση σε κάθε Υπουργείο. Οι στόχοι της οικονομικής πολιτικής, ακόμη και στην εποχή των μνημονίων, καθορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε να προχωρήσει στην υπερφορολόγηση, επειδή δεν μπορεί να αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου μέσα από την ανάπτυξη. Επέλεξε να γεμίσει το δημόσιο, παραδείγματος χάριν, με μετακλητούς και συμβασιούχους. Επέλεξε να ανοίξει πάλι την ΕΡΤ και να διατηρήσει άχρηστους φορείς του δημοσίου. Με απλά λόγια, μια πολιτική που θα φέρει την ανάπτυξη στο 4% και θα εξορθολογήσει τις δαπάνες του κράτους, χωρίς απολύσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των φόρων.
Τι νόημα έχει π.χ. το τμήμα φωτοτυπιών στο Υπουργείο Υποδομών, όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία γίνεται outsourcing;
Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν εκατοντάδες στο δημόσιο. Αν πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γίνουν εκλογές, μια κυβέρνηση ΝΔ θα τη φέρει στη Βουλή προς κύρωση;Για το συγκεκριμένο θέμα η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής. Όταν λέει ότι δε θα ψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία, προφανώς εννοεί ότι δε θα τη φέρει προς κύρωση. Στο σημείο αυτό βέβαια θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, διότι η υπογραφή στις Πρέσπες γεννά και τετελεσμένα. Εδώ όμως είμαστε για να παλέψουμε.
Θα είστε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ποια η πρότασή σας για την ανάπτυξη της πόλης;
Καταρχήν, όπως έχει πει επανειλημμένα ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές κανείς άλλος δεν πρέπει να διατείνεται ότι θα συμπεριληφθεί σίγουρα στο ψηφοδέλτιο. Όλοι θα κριθούμε, όσοι επιθυμούμε να είμαστε υποψήφιοι στις λίστες, με βάση το επαγγελματικό, το κοινωνικό και το πολιτικό μας αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό είμαι ενεργοποιημένος πολιτικά και ναι, έχω πρόταση για τη Θεσσαλονίκη, την οποία μάλιστα θα παρουσιάσω μέσα στο Φθινόπωρο και σε ένα σχετικό βιβλίο. Σημαντικά στοιχεία της πρότασης θα είναι οι υποδομές, το θαλάσσιο μέτωπο, οι αναπλάσεις με αιχμή το ΕΣΠΑ και το ΑΠΘ και η επιχειρηματικότητα. Αν κάνετε μια αναδρομή στην ιστορία της πόλης μας, όπως και της Βορείου Ελλάδος, θα δείτε ότι αναπτύχθηκε πάντα με ανοιχτά βόρεια σύνορα και με άξονα την επιχειρηματικότητα. Τα ευρωπαϊκά δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών πρέπει, επίσης, να παίξουν σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η καλύτερη επιλογή για τη ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης;

Είναι λογικό να πιστεύω προσωπικά ότι όποιος μπορέσει να καλύψει το δικό μου όραμα για την πόλη, όπως παρουσιάσθηκε παραπάνω, θα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Πρέπει να γνωρίζει τα θέματα της πόλης και να έχει επιστημονικές γνώσεις και διοικητική επάρκεια, ώστε ταυτόχρονα να υπηρετήσει και τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, τις απαιτήσεις τους δηλαδή από τον δήμαρχο. Φυσικά, πρέπει να μπορεί να εκφράσει και τον μέσο πολίτη σε θέματα κοινωνικά και εθνικά. Δεν πιστεύω σε αστέρες του θεάματος με την ευρύτερη έννοια, εκτός αν έχουν αποδείξει ότι έχουν τις περιγραφείσες πριν ιδιότητες.Δεν θέλω, επίσης, να μπω σε ονοματολογία. Υπάρχουν αρκετά άξια στελέχη, τα οποία μπορεί να υποστηριχθούν από τη Νέα Δημοκρατία και έχουν ικανοποιητικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://myportal.gr

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: