Λαγκαδάς : Οκτώ καινούρια απορριμματοφόρα …

by Makedonia Press
1227 views

Ολοκληρώνει σταδιακά την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων του ο Δήμος Λαγκαδά, καθώς σήμερα παρελήφθησαν από το Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, τέσσερα καινούρια οχήματα που αποτελούν δωρεά του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP).

Τα νέα απορριμματοφόρα παρέδωσαν στο Δήμαρχο στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά, η Διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP Βασιλική Σωτηροπούλου και ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών για την Κεντρική Μακεδονία Θάνος Σκρέκας.

Στα τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα, θα προστεθούν άλλα τέσσερα που θα προμηθευτεί ο Δήμος Λαγκαδά μέσα στον Δεκέμβριο, ώστε να συμπληρωθούν οχτώ νέα απορριμματοφόρα, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Λαγκαδά.

Το κόστος των τεσσάρων απορριμματοφόρων καλύπτει ο ΤΑΡ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του έργου στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται, και των υπόλοιπων τεσσάρων ο Δήμος με δημοτικούς πόρους.

“Στις αρχές Δεκεμβρίου η υπηρεσία καθαριότητας θα έχει στη διάθεσή της τα οκτώ καινούρια απορριμματοφόρα. Ουσιαστικά αντικαθιστούμε και ανανεώνουμε το 60% του στόλου των οχημάτων, ο οποίος κατά μέσο όρο αποτελείται από οχήματα εικοσαετίας. Το καταφέραμε, αφενός εξοικονομώντας χρήματα σε οικονομικά δύσκολες εποχές για το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση συνολικά, αφετέρου χάρη στην αγαστή συνεργασία μας με τους ανθρώπους του αγωγού ΤΑΡ. Θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής του αγωγού για την ευαισθησία και τη διάθεση ικανοποίησης του αιτήματός μας. Η βοήθειά τους σε ένα κομβικό ζήτημα της καθημερινότητας των κατοίκων στο Δήμο μας είναι πολύτιμη”, τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι η ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων είναι μέρος της συνολικής ενίσχυσης του τομέα καθαριότητας που υλοποιεί η διοίκηση του Δήμου.

“Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει εκτός από την αντικατάσταση των απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων και την προμήθεια καινούριων κάδων απορριμμάτων. Σε λίγες μέρες θα έχουν τοποθετηθεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες συνολικά οι 1.400 νέοι κάδοι απορριμμάτων που προμηθευτήκαμε, μέρος των οποίων δώρισε επίσης ο TAP. Η εικόνα, η λειτουργικότητα και το έργο της καθαριότητας στο Δήμο Λαγκαδά βελτιώνεται αποφασιστικά και ελπίζουμε τα δικαιολογημένα παράπονα των δημοτών να περιοριστούν.

Η νέα εποχή στην καθαριότητα όμως απαιτεί και την υπευθυνότητα των πολιτών και απευθύνομαι κυρίως σε όσους συνηθίζουν να μη σέβονται τον τόπο και το κοινωνικό σύνολο, πετώντας τα μπάζα και τα σκουπίδια τους όπου τους βολεύει, ρυπαίνοντας το περιβάλλον και δημιουργώντας εστίες μόλυνσης. Πλέον το απορριμματοφόρο θα περνά πιο τακτικά από κάθε οικισμό, ενώ θα υπάρχουν και επαρκείς κάδοι παντού. Με διάθεση συνεργασίας και υπευθυνότητα θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν πιο καθαρό Δήμο”, επεσήμανε ο κ. Καραγιάννης.

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: