Δήμος Θέρμης : Να αυξηθούν και πάλι τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

by Makedonia Press
1286 views

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Θ.  κ.κ. Στέλιο Παππά και Σάββα Παναγιωτίδηείχε χθες Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τριών παρατάξεωντου Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Μ. Μοσχόπουλο, κ. Δ.Σφονδύλα και κ Δ. Βλαχομήτρο και τη συγκοινωνιολόγο του Δήμου.

Με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Σάββα Παναγιωτίδη, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των τριών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Μ. Μοσχόπουλο, κ. Δ.Σφονδύλα και κ Δ. Βλαχομήτρο και τη συγκοινωνιολόγο του Δήμου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου, σε συνέχεια των πολυάριθμων και έντονων διαμαρτυριών πολιτών, που κατοικούν ή εργάζονται στον Δήμο Θέρμης, σχετικά με την κατάργηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών 67 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Τριάδι) και 69 (ΑΣ ΙΚΕΑ-Επανομή), που εξυπηρετούν περιοχές του Δήμου Θέρμης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα που καταγράφουν οι πολίτες στα αιτήματα και τα υπομνήματά τους, καθώς και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διεξήχθησαν από τον Δήμο σχετικά με τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων, και είπε ότι από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι καταργήθηκαν 18 από τα 48 ημερήσια δρομολόγια του Τριαδίου, ενώ κατά τις ώρες αιχμής (8:30 με 15:00), η μείωση των δρομολογίων είναι πολύ μεγαλύτερη και αγγίζει το 50%. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι μειώσεις στα δρομολόγια έγιναν χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση του Δήμου και των δημοτών και ότι η ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ δεν αναφέρει καθόλου τις μειώσεις, με αποτέλεσμα, όπως είπε να παραπλανώνται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία.

 Επίσης, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος Θέρμης είναι ο πρώτος που δέχθηκε τη διαδικασία της μετεπιβίβασης στις γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή του και επιπλέον ότι με πρόταση του Δήμου μειώθηκαν πριν 3 χρόνια τα δρομολόγια της γραμμής του Τριαδίου, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο νέες γραμμές στην περιοχή και να ενισχυθεί η γραμμή των Βασιλικών. Όμως, όπως είπε, δεν μπορεί να ανεχθεί την μείωση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, ειδικά αυτών που έχουν αδυναμία εύρεσης εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης, όπως οι ηλικιωμένοι και οι μαθητές και φοιτητές.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, τα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος,  οι κκ Παππάς και Παναγιωτίδης απάντησαν ότι έχουν μειωθεί κατά ένα τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τις γραμμές 66, 67 και 69, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό (οδηγοί) και δεσμεύτηκαν ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει βελτίωση, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 θα επανέλθουν τα δρομολόγια στην προηγούμενη κατάσταση. Τελειώνοντας ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ είπε ότι ο Οργανισμός θα αγοράσει νέα λεωφορεία και μέχρι τον Φεβρουάριο θα προσλάβει 250 νέους οδηγούς.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις προβλεπόμενες μεταβολές των δρομολογίων, καθώς και ακριβείς πληροφορίες προκειμένου να ενημερώνει ο Δήμος τους πολίτες, αφού η ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ περιέχει λανθασμένες πληροφορίες και τα δρομολόγια αναρτώνται με χειρόγραφα σημειώματα των σταθμαρχών στον ΑΣ ΙΚΕΑ. Όπως σημειώνει ο δήμος Θέρμης, τα αιτήματα αυτά του Δημάρχου δεν απαντήθηκαν από τους εκπροσώπους του ΟΑΣΘ.

Τέλος στη ανακοίνωση τονίζεται πως, ο Δήμαρχος κατέθεσε υπόμνημα συνοδευόμενο από τα γραπτά αιτήματα 300 περίπου πολιτών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην ΟΣΕΘ ΑΕ, που αν και είναι ο αρμόδιος φορέας σχεδιασμού των λεωφορειακών γραμμών, δεν πήρε καμία απόφαση μείωσης του αριθμού των λεωφορείων.

You may also like

error: Content is protected !!
Αρέσει σε %d bloggers: